Cazinouri Online

Cum influențează dependența de jocurile video jocurile de noroc?

Înțelegem cu toții potențialul de dependență de jocuri video și jocuri de noroc, dar știai că există o legătură științifică între cele două? Potrivit unor studii recente, jocul de jocuri video te poate face mai probabil să devii dependent de jocuri de noroc. Ce anume, totuși, conduce aceste două activități atât de strâns legate? Și poate mai semnificativ, ce putem lua din această legătură?

Relația dintre jocuri și jocuri de noroc va fi examinată mai detaliat în acest articol, împreună cu implicațiile atât pentru jucători, cât și pentru jucători. Așa că vă rog să vă așezați și să începem!

Jocurile video și jocurile de noroc sunt tipuri de divertisment care pot crea dependență.

Mulți oameni consideră jocurile de noroc și jocurile de noroc ca pe niște tipuri de distracție inofensive. Cu toate acestea, unii oameni pot deveni dependenți de aceste hobby-uri. Jocurile video și jocurile de noroc pot crea dependență din mai multe motive.

Un beneficiu al acestor activități este eliberarea de dopamină, o substanță chimică a creierului care induce plăcere. În plus, ele pot fi distractive și absorbante, ceea ce face simplu să devină deviați.

În plus, este posibil să joci și să joci jocuri video într-un mediu solitar, ceea ce face dificilă oprirea. Prin urmare, dacă cheltuiți mai mult decât ați dori jucând jocuri sau jocuri de noroc, poate fi timpul să vă opriți și să vă gândiți la rutină.

Ambele implică luarea unor decizii cu consecințe necunoscute.

Atât jocurile de noroc, cât și jocurile de noroc necesită luarea unor decizii cu rezultate necunoscute. Rezultatul alegerii în jocurile de noroc este de obicei determinat de întâmplare. De exemplu, este imposibil să preziceți dacă o monedă va ateriza pe cap sau pe coadă atunci când o răsturnați.

În jocuri, îndemânarea determină frecvent modul în care se dovedește alegerea. Într-un joc de șah, de exemplu, un jucător bun are șanse mai mari de câștig decât un novice. Totuși, jocurile și jocurile de noroc pot fi atât compulsive și pot duce la decizii proaste.

Jucătorii de noroc care devin dependenți de goana de a câștiga pot pierde bani pe care nu își pot permite să-i piardă. Oamenii pot dezvolta o dependență de jocuri datorită sentimentului de control și putere pe care îl experimentează în timpul jocului. Din această cauză, cei care dezvoltă o dependență de jocuri de noroc sau jocuri video pot avea efecte nefavorabile.

Ambele pot fi costisitoare, mai ales dacă dezvoltați o dependență.

Jocurile video și jocurile de noroc pot fi costisitoare, mai ales dacă dezvoltați o dependență. În ambele situații, cheltuiești bani pe lucruri care nu adaugă nimic în viața ta.

Jetoanele de cazinou și biletele de loterie sunt exemple de articole folosite de jucători. Pentru jucători, constă în lucruri precum bani în joc și cutii de pradă. Și în ambele situații, riscați să cheltuiți mult mai mulți bani decât aveți.

Jocurile de noroc pot duce la jocuri de noroc cu probleme, o adevărată dependență care vă poate distruge viața, făcând-o deosebit de riscantă. Pe de altă parte, deși jocul video este de obicei doar o modalitate inofensivă de a trece timpul, uneori poate scăpa de sub control. Riști să cheltuiești o mulțime de bani pe ceva care într-adevăr nu dă roade.

Ambele vă pot oferi un sentiment de împlinire.

Atât jocurile de noroc, cât și jocurile video oferă șansa de a simți un sentiment de realizare. În ambele situații, participanții au investit timp și efort în scopul de a reuși. Posibilitatea de a face bani există în jocurile de noroc, deși în jocurile video, beneficiile sunt de obicei mai temporare, cum ar fi puncte, niveluri sau bunuri virtuale.

Cu toate acestea, ambele activități pot face pe cineva să se simtă realizat, mândru și mulțumit. Această senzație este suficientă pentru a-i face pe unii indivizi să se întoarcă pentru mai mult. De fapt, acesta este unul dintre motivele pentru care jocurile video și jocurile de noroc sunt atât de dependente. Indiferent dacă jucați pentru distracție sau pentru bani, ar putea fi o provocare să rezistați goanei succesului.

Ambele sunt instrumente pentru a scăpa de realitate.

Jocurile de noroc și jocurile video sunt două dintre cele mai comune metode de evadare utilizate de cei care caută să scape de realitate. Unii oameni găsesc o mare entuziasm în a-și asuma riscuri enorme în speranța de a câștiga mare atunci când pariază. Alții pot găsi că o experiență captivantă a jocurilor video îi ajută să scape de stresul vieții de zi cu zi.

Ambele activități au potențialul de a deveni compulsive și, dacă sunt răsfățate în mod regulat și nu doar uneori, ambele au potențialul de a fi dăunătoare. Cu toate acestea, jocurile de noroc și jocurile video pot oferi o pauză plăcută de la grind atunci când sunt utilizate în mod responsabil.

Așadar, la următoarea încercare, simți că viața te atinge, gândește-te să petreci o oră sau două jucând jocul tău preferat, mergând la un cazinou sau jucând online. Amintiți-vă să vă respectați limitele și să țineți picioarele ferm pe pământ.

Dacă nu o faci, poți ajunge într-o situație care este și mai stresantă decât cea de care încercai să fugi de la început.

Conexiuni pentru jocuri de noroc și loot box

Cutiile de pradă, care sunt lucruri virtuale randomizate care pot fi achiziționate cu bani reali, sunt o caracteristică care a atras critici de la platformele majore de jocuri precum Steam, Xbox și PlayStation. Aceste cutii de pradă au adesea componente legate de jocurile de noroc, cum ar fi posibilitatea de a câștiga lucruri rare.

Cutiile de pradă, care permit jucătorilor să plătească bani reali în schimbul șansei de a câștiga obiecte rare, sunt considerate de unii jucători un fel de joc de noroc. Alții răspund că, deoarece nu sunt implicate pariuri sau pariuri, loot box-urile nu sunt jocuri de noroc.

Chiar dacă nu există nicio șansă să primească ceva util, mulți oameni cumpără eventuale articole neobișnuite datorită atractivității lor. S-au ridicat îngrijorări cu privire la jocurile video care incită la jocurile de noroc, în special în rândul tinerilor, din cauza asemănării lor cu jocurile de noroc. Deși nu există dovezi concrete care să lege boxele de pradă de jocurile de noroc compulsive, există, fără îndoială, o legătură.

Cu toate acestea, marile platforme de jocuri nu se pot pune de acord asupra unei soluții. Drept urmare, unii jucători au creat mod-uri care elimină loot box-urile din jocurile lor preferate pentru a rezolva singuri problema.

Este încă discutabil dacă cutiile de pradă sunt sau nu considerate jocuri de noroc. Ei sunt, totuși, aici pentru a rămâne și asta este clar.

Cum să sprijiniți pe cineva care are o problemă cu jocurile de noroc

S-ar putea să vă întrebați cum să ajutați un prieten sau un membru al familiei cu o problemă legată de jocurile de noroc. Primul pas este să realizezi că, pentru unii oameni, jocurile de noroc pot fi o problemă gravă. Dependența de jocuri de noroc poate duce la probleme interpersonale, devastare financiară și probleme de sănătate mintală, ca orice altă dependență.

Există câțiva indicatori de care trebuie să fiți atenți dacă bănuiți că un prieten sau o persoană iubită poate avea o problemă cu jocurile de noroc. Acestea includ mințile despre jocuri de noroc, jocurile de noroc atunci când sunt stresați sau deprimați și cheltuiți mai mulți bani pe jocuri de noroc decât își pot permite.

Cea mai excelentă cale de acțiune dacă aveți preocupări legate de jocurile de noroc pentru cineva este să discutați cu el despre asta. Împărtășiți-vă situația și oferiți-le asistență. În plus, îi puteți ajuta prin localizarea unor servicii precum Gamblers Anonymous sau consiliere pentru dependența de jocuri de noroc.

Cum să sprijini o persoană care este dependentă de jocuri video

Este esențial să solicitați tratament imediat dacă dvs. sau cineva pe care îl cunoașteți jucați cantități excesive de jocuri video. Iată patru indicatori solidi că cineva pe care îl cunoști sau ai o dependență de joc:

Rămân online mai mult de opt ore în fiecare zi? Cheltuiesc mai mulți bani pe bunuri virtuale, cum ar fi mâncare și chirie, decât pe bunuri esențiale din lumea reală ca acestea? Și-au neglijat locurile de muncă, studiile sau alte obligații vitale pentru a juca jocuri video? Copiii devin furioși sau violenți dacă nu li se permite să joace jocuri video?

Este timpul să căutați asistență dacă ați spus „da” la oricare dintre aceste întrebări. Recunoașterea unei probleme este primul pas. Vestea bună este că aveți câteva opțiuni.

Pentru început, încearcă să-i influențezi să joace mai puțin. Acest lucru poate implica restricții cu privire la cât timp pot juca în fiecare zi sau le permite să joace doar la anumite ore.

În al doilea rând, faceți un efort pentru a-i convinge să nu mai cumpere jocuri video. Acest lucru poate presupune evitarea jocurilor nou-nouțe sau restricționarea achizițiilor la titluri cu reducere.

Încercarea de a obține asistență profesională este o altă opțiune. Numeroși terapeuți și consilieri au pregătire specializată în abordarea acestei dependențe.

În cele din urmă, depuneți eforturi pentru a încuraja copiii să participe la mai multe jocuri de grup. Aceasta ar putea fi să jucați jocuri video împreună online sau să vă alăturați unei comunități de jocuri. Puteți ajuta o persoană dependentă de jocuri video prin realizarea acestor acțiuni.

Concluzie

Dependența de jocuri video și jocurile de noroc coexistă frecvent. Jocurile video pot declanșa o reacție de dependență în creier asemănătoare cu jocurile de noroc datorită acțiunii lor rapide și recompenselor consistente. Înțelegerea riscurilor este crucială, chiar dacă nu există o tehnică sigură pentru a opri dependența. Ne putem ajuta să ne protejăm pe noi înșine și pe cei dragi de aceste practici distructive, fiind conștienți de dezavantajele dependenței de jocuri video și ale jocurilor de noroc.

You Might Also Like